Cuisine and Recipes

Pumpkin Soup for our Parisian Kitchen

This winter this pumpkin soup recipe has been an absolute winner in my partner and I’s kitchen. It is a definite one to be tried! I tend to add a bit of ginger as well to give it a bit of zest.

The recipe is thanks to CuisineAZ.com a treasure trove of French food recipes. I’ve not translated the recipe as a sign of my pride in my increasing aptitude for French, and as a tribute to the power of google translate for anyone who might end up using this one:

Soupe au poitiron et à la creme fraîche

Pour 4 Personne(s)

Temps de préparation : 20 min
Temps de cuisson : 30 min

600 g de potiron
3/4 l de lait (75 cl)
200 g de crème fraîche
1 pincée de noix de muscade
40 g de beurre
sel, poivre

Découpez soigneusement la chair du potiron en très petits dés réguliers.

Faites fondre le beurre dans une cocotte, ajoutez le potiron et étuvez jusqu’à ce que la chair se défasse un peu.

Versez le lait bouillant, salez, poivrez, saupoudrez de muscade et laissez cuire à petits bouillons 30 min.

Passez ensuite cette soupe au mixeur et ajoutez la crème.

Remettez un peu sur le feu pour réchauffer.

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