The real Salade Niçoise, apparently…

The sun is out and while it is premature to do so, it is difd it also stimulates the temptation to put together summer-y, French salad for dinner. One of my favourites has always been ‘Salade Niçoise’.

Recently, I stumbled upon a recipe that is supposed to be one for ‘le vraie salade niçoise’. I’ll try it out tonight, see how it goes.

I guess living in Paris is not at all about eating in restaurants – especially for students – but rather having an excellent collection great, easy and quick recipes! The city is a fantastic place to shop for ingredients and sharpen one’s home cooking skills. And, of course,needless to say that eating out is expensive for students on a budget.

Here goes tonight’s recipe from the French blog, Le Menu du Marche:

Ingrédients

200 g de mesclun
6 tomates
1 gousse d’ail
1 poivron vert
1 bulbe de fenouil
8 cébettes (ou oignons blancs)
8 radis
1 branche de céleri
150 g de fèves fraîches
4 œufs durs
1 boîte de thon au naturel
8 filets d’anchois
10 feuilles de basilic
80 g d’olives noires
huile d’olive
sel, poivre

Préparation

Lavez et séchez délicatement le mesclun.
Frottez quatre assiettes avec la gousse d’ail épluchée.
Répartissez les tomates en quartiers, le mesclun, le poivron et le fenouil en lamelles fines, les cébettes coupées en deux, les radis en quatre et le céleri émincé.
Ajoutez les fèves, les œufs durs en quartiers, le thon et les filets d’anchois.
Parsemez de basilic et d’olives noires, arrosez d’huile d’olive, salez et poivrez. Servez aussitôt

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